ГоловнаПолітика

МВС: терористи ведуть переговори щодо отримання з РФ фосфорних боєприпасів

Докази передадуть до Ради Безпеки ООН

МВС: терористи ведуть переговори щодо отримання з РФ фосфорних боєприпасів
Фосфорные бомбы в Ираке в 2004 году
Фото: http://nn.by

Міністерство внутрішніх справ України отримало беззаперечні докази того, що терористи "ДНР" та "ЛНР" ведуть переговори щодо отримання з Росії партії фосфорних боєприпасів для використання в установках залпового вогню "Град".

Про це повідомляється на сайті МВС з посиланням на радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка.

"Ці докази найближчим часом передадуть до Ради Безпеки ООН та ОБСЄ для фіксації чергового факту прямої підтримки терористів з боку Російської Федерації, так як фосфорні боєприпаси для установок залпового вогню у будь-якому магазині не купиш", - зазначив Геращенко.

Він не виключив, що терористи мають намір використовувати фосфорні боєприпаси для обстрілу мирних жителів, щоб звинуватити в їх тяжкій смерті українську армію.

Зазначається, що близько місяця тому в російських ЗМІ, які підтримують терористичні організації "ЛНР" та "ДНР", з'явилися звинувачення українських військових у застосуванні фосфорних боєприпасів проти мирного населення.

"Зазвичай в якості доказів наводяться "свідчення очевидців", які неможливо перевірити через відсутність самих очевидців", - наголошується в повідомленні.

Слід зазначити, що боєприпаси, які містять білий фосфор, розповсюджують займисту речовину, температура горіння якої перевищує 800°C, на значній території, площа якої може сягати кількасот квадратних метрів. Горіння продовжується доти, доки весь фосфор не вигорить або доки не припиниться доступ кисню. Така зброя може викликати особливо тяжкі і болісні каліцтва або ж спровокувати повільну і дуже тяжку смерть.

Використання фосфорних боєприпасів заборонено.

МВС зазначає, що у складських приміщеннях РФ досі зберігаються мільйони одиниць не утилізованих фосфорних боєприпасів для артилерії та систем залпового вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram