ГоловнаПолітика

Порошенко очікує рішучих дій від ЄС

Президент мав телефонну розмову з прем'єр-міністром Нідерландів

Порошенко очікує рішучих дій від ЄС
Архив
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко очікує від Євросоюзу рішучіших дій 22 липня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Зокрема, увечері 20 липня Порошенко мав телефонну розмову з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, під час якої обговорив питання подолання наслідків терористичного акту, внаслідок якого загинули 192 громадяни Нідерландів, які були на борту рейсу МН17.

Порошенко запевнив, що українська сторона докладає всіх можливих зусиль, щоб належно повернути всі тіла, згідно з процедурою ICAO (Міжнародна організація цивільної авіації), та провести максимально відкрите, незалежне розслідування.

"Співрозмовники також обговорили міжнародні зусилля для подолання наслідків трагедії та боротьби з тероризмом. Зокрема, йшлося про можливість застосування рішучіших дій з боку Євросоюзу вже на наступній зустрічі Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ у вівторок, 22 липня", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, лідери Німеччини, Великобританії та Франції закликали президента Росії Володимира Путіна натиснути на проросійських бойовиків, щоб вони надали міжнародним експертам "повний доступ" до місця падіння літака рейсу MH17. "Якщо Росія негайно не вживе необхідних заходів, Європейський Союз визначить наслідки таких дій на Раді міністрів закордонних справ, яка відбудеться у вівторок", - вирішили вони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram