ГоловнаПолітика

Артем Пшонка наполягає, що він громадянин України

Син екс-генпрокурора закликав не слухати Соболєва

Артем Пшонка наполягає, що він громадянин України

Народний депутат Верховної Ради Артем Пшонка спростував заяву голови фракції "Батьківщина" Сергія Соболєва щодо російського громадянства.

Про це повідомили в прес-службі політика, пише "Укрінформ".

За словами Пшонки, озвучена під час погоджувальної ради заява Соболєва щодо російського громадянства нардепа від ПР не відповідає дійсності.

"Я вже говорив про те, що був і залишаюся громадянином України. У засобах масової інформації навіть було викладено копії мого українського паспорта. Але для декого можу повторити окремо: я ніколи не збирався змінювати своє громадянство - ні на російське, ні на будь-яке інше, я був і залишаюся громадянином України", - сказав Пшонка.

Крім того, він підкреслив, що повідомив про цю ситуацію голові ВР Олександрові Турчинову, і заявив, що Європейський суд у Люксембурзі, визнавши свою помилку, вніс корективи у файли справ Віктора та Артема Пшонок, де в графі "громадянство" замість "Росія" тепер виправлено на "Україна".

"Навіть першоджерело інформації щодо російського громадянства, видання DW, виправило свою інформацію. Тож заяви Сергія Соболєва про необхідність позбавлення мене депутатського мандата на підставі зміни громадянства - чергова провокація і брехня. Тому я звертаюся до представників ЗМІ з проханням перевіряти і не поширювати відверту брехня окремих політиків", - заявив Пшонка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram