ГоловнаПолітика

В Австрії арештували нерухомість сина Азарова на 5 млн євро

Олексій Азаров перебуває на 14 місці в списку санкцій ЄС

В Австрії арештували нерухомість сина Азарова на 5 млн євро
Фото: tsn.ua

Правоохоронці встановили причетність сина екс-прем'єра України Миколи Азарова, народного депутата (фракція Партії регіонів) Олексія Азарова до компанії L.A.D.A. Holding Anstalt, і на підставі європейських санкцій австрійський суд арештував нерухомість цієї компанії у Відні та Штирії приблизно на 5 млн євро. Про це пише австрійське інформаційне агентство АРА, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Із посиланням на санкції ЄС проти представників режиму Януковича Федеральне відомство з захисту конституції і  боротьби з тероризмом повідомило агентство АРА, що Олексій Азаров є реальним власником компанії LADA Holding Anstalt", - йдеться в статті.

АРА нагадує, що раніше припущення про те, що компанія з Ліхтенштейну LADA Holding Anstalt насправді належить Азарову, висували журналісти в Україні. При цьому сам парламентарій, який формально представляє із 2012 року виборчий округ міста Слов'янськ (Донецька обл.), свою причетність до компанії нерухомості в Австрії неодноразово заперечував.

Спираючись на ціну покупки, загальна вартість нерухомого майна, що належить холдингу LADA Holding Anstalt, становить близько 5 млн євро.

Рахунок у банку L.A.D.A. Holding Anstalt в самому Ліхтенштейні, як підтвердив представник цієї компанії, назвавши його "дуже скромним", заморозили, коли набули чинності санкції проти українських чиновників. Прокурор Ліхтенштейну оголосив минулого тижня, що сукупні активи колишніх українських політиків, заморожених у князівстві внаслідок санкцій ЄС, становлять 27 млн швейцарських франків (22,23 млн євро).

Зараз Азаров-молодший перебуває на 14 місці в списку санкцій ЄС.

Видання нагадує, що, крім цього, наприкінці лютого прокурор Відня почав розслідування проти Олексія Азарова, його дружини Лілії, а також податкового консультанта Крістофа Г. і бізнес-адвоката Фрідріха Б. Усім їм пред'являють обвинувачення у відмиванні грошей, а також порушення закону Європейського Союзу про запровадження санкцій.

Відомо, що розслідували діяльність фірми Garda Handels-und Beteiligungs GmbH, якою керувала Лілія Азарова. Також їй належала частка у віденському журналі для VIP-персон Vienna Deluxe Magazine. За інформацією АРА, австрійська влада має намір запросити для розслідування правову допомогу і в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram