ГоловнаПолітика

Путін хоче перетворити Україну на Близький Схід, - Парубій

Росія планує восени дестабілізувати ситуацію у 8 регіонах України

Путін хоче перетворити Україну на Близький Схід, - Парубій
Фото: www.dyvys.in

Росія готується дестабілізувати ситуацію у 8 південних і східних регіонах України у вересні-жовтні.

Про це на брифінгу сказав секретар РНБО Андрій Парубій.

"Згідно з нашими розвідданими, ми можемо стверджувати, що їхня мета полягає в тому, щоб розбалансувати ситуацію в південно-східних регіонах України. Навіть є завдання для інститутів стратегічних Росії вивчати і проводити інформаційну кампанію зі створення, так званої, Малоросії. Маємо відомості, що у вересні-жовтні можуть бути нові спроби і нова хвиля дестабілізації ситуації у вісьмох південних і східних областях України", - сказав він.

Парубій уточнив, що йдеться про Донецьку, Луганську, Харківську, Дніпропетровську, Запорізьку, Херсонську, Миколаївську й Одеську області України.

"Той, хто думає, що Путіну важливий Донецьк і Луганськ, той помиляється. Їхня концепція набагато ширша. Їхнє завдання - дестабілізація України в цілому. Їм потрібно показати, що Україна - нестабільна держава, що відбуваються якісь агресивні події по всій Україні. Мета - зробити з України Близький Схід. Тому диверсанти діють по всій території України, навіть у Києві. І днями ми озвучимо деяку інформацію, як далеко вони зайшли і як глибоко вони проникнули", - наголосив секретар РНБО.

Він поінформував, що зараз немає повноцінного коридору для евакуації мирних жителів зі сходу через протидію терористів. Зокрема, за останній час бойовики вивезли в невідомому напрямку більш ніж 10 осіб, катували десятки мирних жителів, також значну кількість із них поранено та покалічено.

Не припиняються випадки пограбування і мародерства, за останній тиждень бойовики відібрали більш ніж 20 автомобілів у місцевих жителів, котрі намагалися виїхати із зони бойових дій.

Окрім того, тривають обстріли житлових масивів у населеному пункті Станиця Луганська, Слов'янську та Краматорську, внаслідок яких серед мирних жителів є загиблі та поранені. Парубій акцентував, що за останній тиждень знищення інфраструктури бойовиками набуло системного й агресивного характеру.

Нагадаємо, Парубій заявив, що у відповідь на порушення російськими вертольотами повітряного кордону влада України попередила РФ про те, що в разі повторного порушення їх будуть збивати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram