ГоловнаПолітика

Ахметов став ворогом Донбасу, - лідер ДНР

Пушилін далі просить Росію про допомогу та визнання

Ахметов став ворогом Донбасу, - лідер ДНР
Фото: Предоставлено Сергеем Сулимой

Лідер самопроголошеної "Донецької народної республіки" Денис Пушилін у Москві оголосив українського бізнесмена Ріната Ахметова ворогом Донбасу.

"Рінат Ахметов якоїсь миті міг стати героєм Донбасу, але став його ворогом, він підтримує київський режим, він фактично підтримує агресію проти його народу, тому до нього зараз вкрай негативне (ставлення, - ред.)", - сказав Пушилін на прес-конференції в Москві, повідомляє УНІАН.

При цьому він заявив, що ДНР не готова вести переговори з владою України без посередництва Росії чи будь-яких міжнародних організацій. Також Пушилін повідомив, що звернувся до російських політиків по консультації, але наразі "ДНР" ще не визнали "як республіку, що відбулася". Він додав, що "ДНР" просить владу РФ ввести "миротворців", але наразі офіційної відповіді немає.

За словами Пушиліна, він зустрівся з послом невизнаної республіки Південна Осетія і передав звернення про визнання "ДНР". Лідер донецьких терористів повідомив, що перебуває в Москві з 11 червня, але не готовий повідомляти про дату повернення в Україну, оскільки побоюється, що його "зустрічатимуть". При цьому він упевнений, що "Путін не зіллє Донбас".

"Я налаштований оптимістично, свого часу говорили, що Путін "зливає" Сирію, але її не бомбили, свого часу говорили, що Путін "зливає" Крим, але він зараз у складі РФ. Зараз багато злих язиків кажуть, що Путін "зливає" Донбас - я не поспішав би з такою заявою", - сказав він.

Нагадаємо, 18 червня СБУ оголосила Дениса Пушиліна в розшук. Як запобіжний захід для Пушиліна суд виніс постанову про затримання з метою приводу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram