ГоловнаПолітика

Рада поскаржилася міжнародним організаціям на російські ЗМІ

Журналістів РФ звинуватили в "інформаційно-психологічній агресії" проти України

Рада поскаржилася міжнародним організаціям на російські ЗМІ

Верховна Рада ухвалила звернення до міжнародних журналістських організацій зі скаргою на "інформаційно-психологічну агресію" російських ЗМІ проти України.

За ухвалення в цілому проекту постанови №4026а проголосували 233 депутати за мінімально необхідних 226.

Звернення надіслано Міжнародній федерації журналістів, Європейській федерації журналістів, Асоціації європейських журналістів, міжнародній організації "Репортери без кордонів".

Згідно з текстом звернення, Верховна Рада просить вказані організації "звернутися із закликами до російських журналістів про дотримання правил журналістської етики та професії, а також рекомендувати представникам засобів масової інформації подавати достовірну, об'єктивну і перевірену інформацію".

Верховна Рада також звернулася до Міжнародного олімпійського комітету зі скаргою на повідомлення російських ЗМІ про те, що українська біатлоністка, чемпіонка Олімпійських ігор у Сочі Олена Підгрушна нібито була снайпером у Слов'янську.

Нагадаємо, у вівторок парламент також ухвалив заяву "Про утиски й недотримання прав українців у Росії та невідкладні заходи щодо задоволення національно-культурних і мовних потреб закордонних українців".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram