ГоловнаПолітика

Рада ухвалила заяву про утиски українців у Росії

Кабміну доручено активізувати співпрацю з діаспорою

Рада ухвалила заяву про утиски українців у Росії
Фото: Макс Левин

Верховна Рада ухвалила заяву "Про утиски та недотримання прав українців у Росії та невідкладні заходи щодо задоволення національно-культурних і мовних потреб закордонних українців".

За ухвалення в цілому проекту постанови 4046а, внесеного депутатом Олегом Ляшком, проголосували 229 депутатів за мінімально необхідних 226.

Із прийняттям постанови схвалено текст заяви ВР, а також прийнято рекомендації Кабміну стосовно співпраці із закордонними українцями.

У заяві констатують системне погіршення ситуації із забезпеченням прав і свобод українців в Росії і закликають ООН, ОБСЄ, Раду Європи і Європарламент втрутитися в ситуацію із захистом прав українців у РФ.

Своїми рекомендаціями Рада доручила Кабінету Міністрів створити центральний орган виконавчої влади з питань співпраці із закордонними українцями; невідкладно розробити та затвердити державну цільову програму співпраці із закордонними українцями; прийняти нормативно-правові акти, необхідні для ефективної реалізації Закону "Про закордонних українців".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram