ГоловнаПолітика

Ахметов не планує створювати свої батальйони спецпризначення (оновлено)

Олігарх заявив, що допомагає армії сплатою податків

Ахметов не планує створювати свої батальйони спецпризначення (оновлено)
Фото: shakhtar.com

Власник СКМ Рінат Ахметов заявив, що не збирається створювати власні батальйони спеціального призначення за прикладом дніпропетровського губернатора Ігоря Коломойського.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

"Моя допомога армії - це те, що я плачу податки. А вже держава нехай визначає, куди і на що ці податки мають піти. Батальйони я точно не створюватиму", - сказав Ахметов.

Розповідаючи про своє ставлення до АТО, зазначив: "АТО - не мета, але засіб. Мета - мир над головою. І я прихильник того, щоб усі ми прийшли до миру за столом переговорів. Я хочу бачити щасливий Донбас в єдиній Україні. Ще раз: я переконаний, що щасливим Донбас може бути тільки у складі єдиної України. Донбас без України пропаде. Україна без Донбасу - теж. У Булата Окуджави є такі рядки: "Возьмемся за руки, друзья, чтоб не пропасть поодиночке". Сьогодні цей заклик дуже актуальний ".

При цьому він погодився, що вирішувати питання з безпекою в Донбасі треба, причому терміново. "Найголовніше - забезпечити мир над головою", - сказав Ахметов, говорячи про завдання, які належить вирішити новому президенту Петрові Порошенку. "Якщо ви сьогодні пройдете вулицями Донбасу, то людей з автоматами ви зустрінете більше, ніж мам з візочками. Це питання терміново потрібно вирішувати. І моя лінія єдина - мирне врегулювання. Іншого інструмента просто немає", - сказав Ахметов.

Він також вважає, що перед Порошенком стоять й інші виклики. "Дві головні проблеми України - корупція та неефективне управління. При цьому Порошенко зумів перемогти і корупцію, і неефективне управління на своїх підприємствах. Тепер йому належить зробити те саме в масштабах країни", - сказав Ахметов.

Нагадаємо, Ахметов планує залишатися в Києві до стабілізації ситуації в Донецьку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram