ГоловнаПолітика

Прокурор Криму погрожує заборонити Меджліс кримських татар

Поклонська попередила Рефата Чубарова про неприйнятність екстремістської діяльності

Прокурор Криму погрожує заборонити Меджліс кримських татар
Фото: ipress.ua

Призначена президентом Росії Володимиром Путіним прокурор Республіки Крим Наталія Поклонська в неділю оголосила попередження лідерові Меджлісу кримських татар Рефату Чубарову про "неприйнятність екстремістської діяльності" на території півострова і пригрозила заборонити Меджліс.

Це випливає з відео, яке представники Меджлісу виклали в YouTube.

"Попереджаю Рефата Чубарова Абдурахмановича, голову Меджлісу кримськотатарського народу, про неприйнятність здійснення екстремістської діяльності, вимагаю негайно припинити екстремістську діяльність", - сказала Поклонська, яка прибула в офіс Меджлісу.

Прокурор заявила, що якщо "вказані порушення" не будуть усунуті, то "Меджліс кримськотатарського народу буде ліквідовано", а "його діяльність на території Російської Федерації - заборонено".

Поклонська також зазначила, що попередження можна оскаржити в суді. Однак копію цього документа так і не надала.

Напередодні Поклонська назвала акцію кримських татар, яку вони провели біля кримського КПП, зустрічаючи Мустафу Джемілєва, "незаконною публічною акцією екстремістського характеру". Раніше в.о. голови невизнаної Республіки Крим, самопроголошений прем'єр-міністр Сергій Аксьонов назвав провокацією дії кримських татар на кордоні з Україною.

Нагадаємо, 22 квітня невідомі люди в камуфляжі вручили Джемілєву папір про заборону на в'їзд до Криму до 2019 року.

3 травня близько тисячі кримських татар зустрічали Джемілєва на кордоні України з невизнаною Республікою Крим. Прикордонники так і не пропустили його на територію півострова - він повернувся до Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram