ГоловнаПолітика

На харківському мітингу за федералізацію обрали "народного губернатора" (Оновлено)

В акції взяли участь 300 осіб

У Харкові на мітинг з вимогою федералізації України прийшло понад 300 осіб.

Як повідомляє УНІАН, люди зібралися перед пам'ятником Леніну на площі Свободи.

Учасники заходу тримають прапори Російської Федерації, СРСР, георгіївські та монархістські стяги, прапори із символікою кількох громадських організацій, а також транспаранти з написами "Харків вимагає референдум", "Янукович, на роботу" тощо. Люди також скандують: "Референдум".

Фото: sq.com.ua

Фото: sq.com.ua

Учасники мітингу вимагають проведення референдуму про федералізацію України, надання статусу державної російській мові, звільнення затриманих у Харкові сепаратистів.

Один зі спікерів мітингу запропонував провести референдум про федералізацію 11 травня.

Наразі точно невідомо, чи планують учасники мітингу йти ходою містом і пікетувати якісь державні установи або органи місцевого самоврядування.

Оновлення. Близько 15:00 учасники мітингу обрали "народного губернатора". Спочатку пропозиція про обрання народного лідера прозвучала на мітингу, але її відкинули: ведучий заявив, що ця ідея і кандидатури не обговорювалися організаторами, тому краще перенести вибори на інший день. Мітинг оголосили закритим, люди розбилися на групи.

Одна з груп у складі близько 150 осіб підняттям рук проголосувала за обрання народним губернатором Володимира Варшавського. За словами активістів, Варшавський повинен вирушити до Москви на затвердження призначення.

Нагадаємо, в Харкові у зв'язку з мітингом Антимайдану закрито дві станції метро - "Університет" і "Держпром".

Зазначимо також, координаційна рада харківського Євромайдану на Великодні свята скасувала мітинги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram