ГоловнаПолітика

Міллер: РФ недоотримала понад $ 11 млрд через знижки на газ для України

Росія платила за перебування ЧФ у Севастополі в рахунок продовження договору, тобто авансом.

 Міллер: РФ недоотримала понад $ 11 млрд через знижки на газ для України
Фото: EPA/UPG

Росія оцінює в 11 мільярдів 400 мільйонів доларів недоотримані бюджетом доходи через застосування, за харківським угодами, знижки для України на газ, повідомив глава "Газпрому" Олексій Міллер.

"За період дії харківських угод, за період дії цієї знижки, сума знижки склала 11 мільярдів 400 мільйонів доларів. Це та сума, яку недоотримав російський уряд, російських бюджет", - сказав Міллер в інтерв'ю телеканалу НТВ, повідомляє РИА Новости.

"Коли зараз денонсовано харківські угоди, треба розуміти, що зник і предмет договору, оскільки Росія платила за перебування Чорноморського флоту в Україні, в Севастополі в рахунок майбутнього договору, в рахунок продовження договору, тобто Росія платила авансом. З урахуванням цього сума в 11 мільярдів 400 мільйонів доларів, це борг, який утворився в України перед Російською Федерацією", - пояснив він.

Напередодні прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що Росія має намір у встановленому порядку стягнути недоотримані доходи бюджету у зв'язку з наданням Україні знижки на газ за харківськими угодами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram