ГоловнаПолітика

Сашко Білий міг образити офіцера ФСБ, але він нікого не катував, - Мазур

Побратим Музичка вважає, що той був "медійним персонажем"

Сашко Білий міг образити офіцера ФСБ, але він нікого не катував, - Мазур
Фото: u-f.ru

Один з керівників "Правого сектору" і ветеран УНА-УНСО Ігор Мазур під час бесіди з LB.ua спростував інформацію російської прокуратури про те, що Олександр Музичко міг катувати військовослужбовців РФ.

"Нікого він не катував. Саша, в деякій мірі, це медійний типаж. Він очолював прес-центр "Вільний Кавказ", головною метою якого було показати підтримку з боку України тієї першої, справедливої війни.

Він міг вступити у діалог з полоненими, навіть десь образити їх словами (як правило, офіцерів, особливо - офіцерів ФСБ). Він навмисне "заривався", щоб ті показали "зуби" - йому хотілося дискусії. Але до чоловіків-воїнів, які мали свою позицію, він ставився з повагою. А катувати, брати участь у допитах, щось відрізати - це російська пропаганда. Ми протягом трьох місяців охороняли іноземних журналістів. І вони майже завжди були поруч, коли Саша вів свої бесіди.

І Білий не був начальником особистої охорони Дудаєва. При штабі Масхадова була прес-служба міністра інформації Удугова, і Саша сидів там, дзвонив до Києва і розповідав, скільки літаків збили, скільки танків знищили. Саша міг передати телефон Удугову, який теж міг якісь речі від себе додати. І Басаєву теж давав, але той був не дуже балакучий, і його доводилося переконувати сказати кілька слів", - сказав Мазур.

Про дії "Правого сектору" в ключові для Народної Революції дні, про те, скільки людей було на Майдані зі зброєю в ніч на 19-е лютого, і про зв'язок лідера ПС Дмитра Яроша та голови СБУ Наливайченка читайте нижче за посиланням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram