ГоловнаПолітика

Музичка вбила міліція (оновлено)

Координатор "Правого сектору" в Західній Україні відстрілювався під час затримання

Координатор партії "Правий сектор" у Західній Україні Олександр Музичко (відомий також як Сашко Білий) був смертельно поранений, коли відстрілювався під час затримання.

Про це повідомив на брифінгу в Києві перший заступник міністра внутрішніх справ України Володимир Євдокимов, інформує "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Музичко відкрив вогонь по правоохоронцях.

"Коли затримували, він був ще живий, "швидка", яку викликали, констатувала смерть", - розповів Євдокимов.

Перший заступник міністра внутрішніх справ назвав Музичка членом організованого злочинного угруповання і повідомив, що він був оголошений в розшук.

"Ще 8 березня було відкрито кримінальні провадження щодо Музичка за злісне хуліганство та протидію законній діяльності співробітників правоохоронних органів. 9 березня було оголошено підозру, і 12 березня Музичка оголосили в розшук. Сьогодні вночі була проведена спецоперація спільно з ГУБОЗ і "Соколом". У селі біля Рівного в кафе "Три карасі" його виявили і вирішили затримати. Під час операції затримали трьох з угруповання Сашка Білого, вилучили АК і ПМ. На крики міліції Білий хотів утекти через вікно і відкрив вогонь на ураження по "Соколу". Перша куля влучила в шолом співробітника "Сокола", але зрикошетила в передпліччя. Другим пострілом Музичко влучив у погон цьому співробітникові. Після цього цей співробітник відкрив вогонь по ногах Музичка. Інші співробітники стріляли в повітря. Згодом ще один постріл влучив у ногу Музичкові і той намагався відстрілюватися. Продовжували лунати постріли з його боку. Правоохоронці на той момент були за спиною Музичка. Коли його повалили на землю, він продовжував стріляти. Коли його намагалися затримати, побачили, що він поранений. Викликані лікарі констатували смерть Музичка", - повідомив він, інформує УНН.

Зараз трьох затриманих соратників Музичка доправили до Києва на допит в ГСУ. Проводять комплекс оперативних заходів.

"У діях злочинного угруповання чітко прозирають ознаки бандитизму. Створено посилену оперативну групу, щоб забезпечити розслідування", - сказав Євдокимов.

Нагадаємо, Музичка застрелили в ніч проти 25 березня біля кафе "Джерельце" в селі Бармаки Рівненського району Рівненської області.

Музичко опинився під слідством в Україні після того, як під відеозапис побив прокурора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram