ГоловнаПолітика

СБУ знайшла апаратуру для прослуховування в держустанові, раніше підконтрольній Арбузову

Керівництво і співробітників прослуховували через вентиляційні отвори

Служба безпеки України вилучила арсенал обладнання для прихованого зняття аудіо- та відеоінформації, моніторингу ефіру та прослуховування приміщень в одній із держустанов, раніше підконтрольній колишньому першому віце-прем'єру Сергієві Арбузову.

"У приміщеннях співробітники СБУ виявили незаконно встановлені кабельні мережі, відеокамери та мікрофони. Частину апаратури знайдено на горищі складеною у валізи і готовою до вивезення, зокрема: набори мікрофонів і з'єднань до них, барсетку чоловічу з мікрофоном і відеокамерою, торбину жіночу з мікрофоном, відеокамери і відеореєстратори, чотири малогабаритні накопичувачі аудіоінформації, а також пошукові комплекси і блокувальну апаратуру", - повідомляє прес-служба СБУ.

За словами СБУ, злочинне угруповання, яке незаконно встановило обладнання, довго знімало інформацію, що охороняється державою. Прослуховували і фіксували на відео кабінети співробітників і керівництва установи: з горища через стелю та вентиляційні канали в кабінети керівництва були пробиті спеціальні отвори.

Дорога техніка іноземного виробництва придбана за невраховані позабюджетні кошти. Вилучене обладнання скеровано на технічну експертизу, зазначає відомство.

"Розпочато кримінальне провадження за статтею 359 КК "Незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації". Коло осіб, які встановлювали та використовували обладнання, а також тих, кому передавали незаконно отриману інформацію, встановить слідство. Перевіряють також факти використання незаконного обладнання в інших установах, які підпорядковувалися С. Арбузову", - наголошено в повідомленні СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram