ГоловнаПолітика

Парламент Криму не визнає рішення Конституційного Суду

Референдум 16 березня не збираються скасовувати

Парламент Криму не визнає рішення Конституційного Суду

Президія Верховної Ради Криму не визнає рішення Конституційного Суду України, який визнав неконституційною постанову кримського парламенту про проведення референдуму.

Про це голова республіканської комісії з підготовки та проведення референдуму Михайло Малишев повідомив журналістів у суботу.

"Сформований 13 березня нашвидкуруч з порушенням конституційних процедур так званий Конституційний Суд України від 14 березня всупереч процедурі, встановленій власним регламентом, виніс сумнівний з точки зору закону документ", - озвучив Малишев заяву президії.

Кримські депутати підкреслили, що єдиним джерелом влади є народ, який може виражати свою волю, зокрема на референдумі.

Президія вкотре зазначила також, що в результаті "антиконституційного перевороту в Україні розтоптано Конституцію країни".

Малишев підкреслив, що референдум 16 березня відбудеться.

Нагадаємо, 6 березня Верховна Рада Криму ухвалила постанову про проведення загальнокримського референдуму 16 березня, ставлячи два альтернативні питання: 1) Ви за возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта Російської Федерації? 2) Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України?

Конституційний Суд 14 березня визнав невідповідною Конституції України постанову Ради Криму "Про проведення загальнокримського референдуму".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram