ГоловнаПолітика

Джерело: Україна запропонує Путіну здати Януковича в обмін на посилення Криму

Влада нібито готова повернутися до виконання угоди від 21 лютого

Джерело: Україна запропонує Путіну здати Януковича в обмін на посилення Криму
Фото: EPA/UPG

Українська влада розробила сценарій виходу з кризи між Україною і РФ і збереження Криму у складі України, який готується передати президенту Росії Володимиру Путіну.

Про це пише кримський аналітик газети "Дзеркало тижня. Україна" Валентина Самар з посиланням на свої джерела.

Сценарій виходу з кризи, нібито схвалений у "Батьківщині", полягає в тому, щоб повернутися до виконання умов угоди від 21 лютого, але вже без Віктора Януковича.

Янукович має піти або за власним бажанням, або через процедуру імпічменту.

Основою для імпічменту, як стверджує одне з джерел газети, можуть бути не рішення з уже відкритих на екс-президента кримінальних справ, розслідування яких загрожує затягнутися на місяці, а порушення Януковичем закону під час перетину кордону України з Росією.

Згідно з обговорюваним планом, восени мають ухвалити нову Конституцію, з украй урізаними повноваженнями президента і вельми широкими повноваженнями Криму та інших регіонів. Друга умова — створення широкої парламентської коаліції за участю Партії регіонів, але без дострокових парламентських виборів.

Переговори нібито можуть початися у найближчі дні, тобто відразу після "референдуму" і в разі відсутності провокацій з диверсіями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram