ГоловнаПолітика

Прикордонники затримали на кордоні російських екстремістів

У громадян РФ виявили комплекти камуфляжної форми, бронежилет і біти

Прикордонники затримали на кордоні російських екстремістів
Фото: segodnya.ua

На кордоні України з Російської Федерацією затримали п'ятьох екстремістськи налаштованих росіян.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"Сьогодні вранці прикордонники виявили чергову група екстремістськи налаштованих громадян Росії. П'ять осіб затримали на залізничному пункті пропуску "Харків-пасажирський", - йдеться в повідомленні.

У громадян РФ виявили: комплекти камуфляжної форми різного зразка, 2 протигази, 2 бойові ножі, 1 газовий пістолет, 2 біти, 2 ящики армійського сухого пайка, 1 бронежилет.

Також у них була література характерного змісту: путівники Україною, підручники з навчальної військової підготовки. Окремо роздруковані адреси і контактні телефони консульств Росії в Україні, адреси координаційних центрів антимайдану в Україні.

Затримані їхали потягом "Москва-Кисловодськ" транзитом через Україну. З їх слів вони прямували до Ростова, визначеного як місце збору таких напіввійськових груп.

Нагадаємо, за інформацією Держприкордонслужби, за минулу добу українські прикордонники не пропустили до України з Росії 540 "туристів", яких підозрюють у екстремістських заходах, зокрема у перевезенні зброї, боєприпасів і вибухівки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram