ГоловнаПолітика

СБУ оголосила про проведення антитерористичної операції в масштабах усієї країни

На вулицях запроваджують посилені заходи охорони порядку

СБУ оголосила про проведення антитерористичної операції в масштабах усієї країни
Фото: Макс Левин

Служба безпеки України у зв'язку з подіями, що відбуваються в Україні, оголосила про проведення антитерористичної операції на території всієї країни.

Таке повідомлення розміщено на сайті силового відомства.

"Події останніх діб в Україні свідчать про наростання ескалації силових протистоянь і масове застосування зброї з боку екстремістськи налаштованих угруповань. У багатьох регіонах держави захоплюють органи місцевої влади, структури міністерства внутрішніх справ, служби безпеки, прокуратури, військові частини, склади з боєприпасами. Горять приміщення судів, вандали знищують приватні приміщення, вбивають мирних громадян", - йдеться в повідомленні СБУ.

При цьому відомство стверджує, що за останню добу понад 1500 одиниць вогнепальної зброї та 100 тисяч набоїв опинилися в руках злочинців.

"Сьогодні відбувається свідоме, цілеспрямоване застосування насильства шляхом підпалів, убивств, захоплення заручників, залякування населення з метою досягнення злочинних цілей. Усе це з використанням вогнепальної зброї", - додали в СБУ. Такі дії, на думку відомства, "становлять реальну загрозу життю мільйонів українців". У зв'язку із цим у країні оголошено проведення масштабної антитерористичної операції.

Відповідно до закону "Про боротьбу з тероризмом", до цієї роботи залучено СБУ, МВС Міноборони, Митну службу України, центральні та місцеві органи влади.

Таким чином, у країні запроваджують заходи посилення безпеки охорони громадського порядку і державного кордону.

Голова СБУ Олександр Якименко закликав українців зберігати спокій і дотримуватися у своїх діях законодавчих вимог.

Президент, за його словами, про проведення операції проінформований.

Нагадаємо, про розробку двох спецоперацій Службою безпеки народний депутат Геннадій Москаль говорив ще місяць тому. Тоді ж йшлося про участь в операції близько 10 тисяч силовиків. Сьогодні ж стало відомо, що до дій МВС підключилася й армія. Зокрема, в.о. міністра оборони наказав перекинути в Київ 500 дніпропетровських десантників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram