ГоловнаПолітика

Лукаш розповіла, коли Янукович скасує закони 16 січня

Президент матиме 15 днів на його підписання

Президент Віктор Янукович підпише закон про скасування законів 16 січня, коли отримає висновки Кабінету Міністрів, Міністерства юстиції й Адміністрації глави держави.

Про це заявила міністр юстиції Олена Лукаш на зустрічі з головами дипломатичних місій ЄС, США, Канади, Норвегії, Росії та Швейцарії, повідомляє УНІАН.

"Сьогодні їх підписав голова Верховної Ради. Одним законом ми скасували дев'ять законів. Але є проблема, як нормативно все оформити. Апарат Верховної Ради впорався із цим завданням. Саме із цим пов'язана певна затримка підписання законів спікером. Сьогодні закон вже буде в Адміністрації президента, і президент матиме 15 днів на його підписання. Зараз цей закон потрапив до Кабміну, у Мін'юст, які повинні надати свої висновки, і в усі управління Адміністрації президента. Саме після їхніх висновків президент підпише. Це обговорювали на робочій групі (група президента України, яка веде переговори з опозицією про врегулювання політичної кризи, - Ред.)", - сказала Лукаш.

Нагадаємо, 29 січня Верховна Рада скасувала дев'ять законів, ухвалених 16 січня 2014 року, які обмежували права і свободи громадян, а також спричинили ескалацію конфлікту в суспільстві.

Сьогодні спікер Верховної Ради Володимир Рибак підписав Закон "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України", що скасовує дев'ять законів, ухвалених 16 січня. Документ передано на підпис президентові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram