ГоловнаПолітика

Дорадчий орган ЄС ухвалив резолюцію щодо України

Текст резолюції зачитали на Майдані

Дорадчий орган ЄС ухвалив резолюцію щодо України
Фото: EPA/UPG

Президент Європейського економічного і соціального комітету (дорадчий орган ЄС) Анрі Малоссі зачитав сьогодні на Майдані Незалежності резолюцію свого комітету щодо України.

За словами Малоссі, ця резолюція містить вимоги припинити насильство і репресії, а також у ній ідеться про те, що в Європі необхідно сконцентруватися на підтримці будь-яким можливим способом тих людей, які проводять мирну демонстрацію в Україні, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

"Європейський економічний і соціальний комітет буде й надалі підтримувати громадянське суспільство в Україні через поглиблення відносин і діалогу. Також комітет налаштований докласти всіх можливих зусиль до пошуку можливих шляхів виходу з кризи, що охопила країну", - сказав Малоссі.

Голова комітету також додав, що ця резолюція була схвалена 245 членами комітету - представниками європейських держав. Своє звернення до майданівців він завершив словами: "Хай живе українська свобода, хай живе європейська Україна".

Європейський економічний і соціальний комітет у Євросоюзі є дорадчим органом, що складається з представників об'єднань роботодавців, профспілок та інших сторін і сам жодних питань не вирішує, але подає свою думку органам ЄС.

Нагадаємо, напередодні ПАРЄ схвалила резолюцію, в якій сказано, що Парламентська асамблея Ради Європи на своїй сесії у квітні може розглянути питання про позбавлення права голосу української делегації, якщо в країні й далі порушуватимуть права людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram