ГоловнаПолітика

Закон про амністію ухвалено з порушенням конституційних норм - заява лідерів опозиції

В опозиції кажуть про масові випадки кнопкодавства

Закон про амністію ухвалено з порушенням конституційних норм - заява лідерів опозиції
Фото: batkivshchyna.com.ua

Закон про амністію учасників акцій протесту ухвалили з порушенням конституційних норм.

Про це йдеться у спільній заяві лідерів опозиційних фракцій Арсенія Яценюка, Віталія Кличка й Олега Тягнибока, повідомляє прес-служба БЮТ.

"29 січня Партія регіонів під керівництвом Януковича знову вдалася до прямого шантажу, відвертого шахрайства і фальсифікацій під час ухвалення законопроектів у Верховній Раді України.

Практично за тим самим сценарієм, що і під час скандального голосування 16 січня, за допомогою примусу, тиску, фальсифікацій і шахрайства "регіонали", комуністи та деякі позафракційні депутати ухвалили так званий закон про амністію №4021-3, а точніше "закон про заручників".

Під час голосування цього закону були зафіксовані масові випадки кнопкодавства, тобто голосування чужими картками, що порушує вимоги Конституції України про необхідність особистого голосування народних депутатів", - заявили лідери опозиції.

Вони вважають, що персональну відповідальність за порушення конституційних норм несе президент Віктор Янукович, "який вчора особисто прибув до парламенту та шантажем і залякуванням змусив свою фракцію, що балансує на межі розколу, повернутися до сесійної зали і протягнути прийняття закону "про заручників", незважаючи на брак у них голосів для цього".

На переконання лідерів опозиції, "сьогодні всі маски скинуто і для всіх уже зрозуміло, що більшість у Верховній Раді, замість мирного врегулювання кризи і відновлення парламентаризму, продовжує нагнітати протистояння і практику фальсифікації законів".

Нагадаємо, вчора 232 голосами "за" депутати схвалили президентський варіант законопроекту "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань". Згідно з ним, активістів можуть відпустити лише після звільнення всіх адміністративних будівель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram