ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

Троянський кінь Клюєва

Позавчора стало очевидним, що саме парламент є тим місцем, де може бути розв'язано політичну кризу, простіше кажучи - повалено режим.

Друге, і про це нехай думають регіонали, ПР не має спільного плану, план є тільки у Портнова. Клюєва, "Януковича". Чому у лапках? відповідаю - оточення президента заводить його у свій яструбиний сценарій, у сценарій в якому перелічені товариші будуть актуальними і необхідними. Розводять на усі 100%. Треба віддати належне - усі вони розумні і надзвичайно переконливі.

Фото: Макс Левин

У істериці вони розкрили свій план: крок перший – зіткнення лобами майдану та лідерів опозиції, народження підконтрольного лідера(ів) - троянського коня(ей) Клюєва, далі - перетворення майдану у радикальне пекло, повна екстралюмпенізація майдану, відчинення воріт майдану і... далі або НС для вгамування "екстремізму" або провокації псевдорадикалів і "героїчний порятунок українців" Захарченком від екстремізму. Вони усвідомлюють, що лідери опозиції можуть діяти виключно в рамках мандату майдану і хотіли їх підставити відверто підлим законом. Не вийшло.

Третє, ще про "розвод" Януковича оточенням. нам треба триматися і до нього прийде розуміння, що майдан і всеукраїнський протест це не сценарій, результат зомбування чи постановка. Це історична віха країни. І не сприйняти її не можливо. Це як звістка про смертельну хворобу. Вилікувати можна лише на змінивши ставлення до всього. Страх і різкі рухи тільки вбивають хворого. Це і унікальна можливість "почати все спочатку": замість продовження війни з народом очолити і почати громадянську війну з корупцією.

Треба просто собі чесно відповісти на питання "чому?". І останнє: звернутися до Бога і свого Народу.

Проситись, змінитись і вижити!

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram