ГоловнаПолітика

Вирішити конфлікт в Україні можна тільки за столом переговорів, - Вілкул

Віце-прем'єр стурбований нормальною життєдіяльністю країни

Вирішити конфлікт в Україні можна тільки за столом переговорів, - Вілкул

Всі конфлікти повинні вирішуватися мирним шляхом за столом переговорів, в країні має бути закон і правопорядок.

Так ситуацію, яка склалася на сьогодні, у своєму Facebook прокоментував віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул.

"Головна цінність - це людські життя, долі людей, їх здоров'я", - заявив він. Висловивши співчуття сім'ям загиблих і постраждалих, Олександр Вілкул сказав: "Люди не повинні ставати жертвами політичних протистоянь, а журналісти повинні мати можливість виконувати свою професійну діяльність без ризику".

«Друга складова будь-якої політичної кризи - це удар по економіці, - зазначив віце-прем'єр, говорячи про можливі негативні наслідки. - Прилетів у неділю ввечері о 21 годині до Дніпропетровська. Близько години пробув в облдержадміністрації. Те, що сталося тут - Неприпустимо. Необхідно шукати компроміс і забезпечити стабільність на Дніпропетровській землі, яка генерує 20% промислового виробництва України".

При цьому Вілкул підкреслив важливість і соціальної складової, про яку багато хто зараз не замислюється.

"Потрібно виплачувати заробітні плати, пенсії, стипендії та підтримувати в країні нормальну життєдіяльність. У ці зимові морозні дні в будинку повинні безперебійно подаватися тепло та вода, має бути світло, працюватиме громадський транспорт. Ми докладаємо всі сили та продовжуємо це робити", - сказав віце-прем'єр.

Говорячи про шляхи виходу із ситуації, Вілкул заявив: "Я ще раз наполягаю - всі конфлікти мають вирішуватися мирним шляхом за столом переговорів, але в країні має бути закон і правопорядок".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram