ГоловнаПолітика

Янукович наказав скликати позачергову сесію ВР

Розглянуть відставку уряду і скасування скандальних законів

Янукович наказав скликати позачергову сесію ВР
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Президент Віктор Янукович вважає за необхідне розглянути ситуацію в країні на позачерговій сесії Верховної Ради.

Про це він сказав під час зустрічі з головою ВР Володимиром Рибаком, повідомляє прес-служба президента.

"Ви знаєте, що масові заворушення, що відбулися останнім часом, супроводжувалися насильством, кровопролиттям, підпалами. Тобто сьогодні ситуація вимагає негайного врегулювання", - сказав президент.

"Я просив би вас закликати депутатів зібратися й обговорити цю ситуацію", - наголосив він.

"Ті переговори, які сьогодні йдуть у мене з опозицією, - це одна частина врегулювання політичної кризи. Друга частина - цю дискусію треба переводити на парламентський майданчик. Пропозиції, які будуть напрацьовані і під час моїх переговорів, і під час підготовки до сесії разом з народними депутатами, - їх потрібно розглянути в парламенті", - зазначив Янукович. Він наголосив на необхідності продовжити роботу парламенту, незважаючи на відпустку депутатів.

У відповідь Рибак зазначив, що у зв'язку із ситуацією в країні "відпустка буде пізніше".

"Є дуже багато питань, які треба вирішувати не на Майдані, а треба вирішувати в сесійній залі. Дійсно, треба, щоб опозиція і більшість зібралися і розглянули виниклі питання: і відставку уряду, і питання, які є щодо тих законів, які Верховна Рада ухвалила", - зазначив Рибак.

За його словами, більшість і опозиція повинні прислухатися один до одного, але "на перший план треба поставити питання спокою в нашій державі".

"Думаю, що я сьогодні вже підпишу таке розпорядження, і на початку тижня ми запросимо депутатів Верховної Ради, щоб розглянути всі питання, які сьогодні виникають", - наголосив Рибак.

Нагадаємо, після 15:00 має початися зустріч Януковича з лідерами опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram