ГоловнаПолітика

В Івано-Франківську люди захопили ОДА (оновлено, додано фото)

Губернатор Чуднов залишив кабінет через чорний хід.

В Івано-Франківську натовп успішно провів штурм обласної державної адміністрації.

О 12:00 під ОДА почалося віче. Як повідомляє місцеве видання "Бліц-Інфо", люди прийшли з очевидним наміром захопити будинок адміністрації та дали співробітникам "Грифона", який охороняє будівлю, три хвилини на роздуми.

Коли час минув, почався штурм. Силовикам не вдалося стримати натовп, і частині людей вдалося прорватися в приміщення. Проти протестувальників застосували газові балончики, але це не завадило їм взяти ОДА під свій контроль. Після цього на площі перед будівлею продовжився мітинг, на якому обговорюють подальші кроки.

Варто зазначити, що губернатор області Василь Чуднов до протестувальників не вийшов, залишивши свій кабінет через чорний хід. Тепер у кабінеті зібралися місцеві депутати, які збираються дочекатися його повернення.

Нагадаємо, 23 січня в Україні почалися спроби захоплення адміністративних будівель в обласних центрах - головно на заході, але також і в центральній частині країни. Прибічникам опозиції вдалося захопити адміністрації Львівської, Тернопільської та Рівненської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram