ГоловнаПолітика

Крим просить Януковича запровадити режим НС

Депутати оголосили збір грошей на підтримку кримського "Беркута"

Крим просить Януковича запровадити режим НС
Фото: comments.ua

Верховна Рада Криму закликала президента України Віктора Януковича запровадити в країні режим надзвичайного стану внаслідок подій у Києві, де відбуваються сутички радикалів з міліцією.

Про це повідомляє прес-служба парламенту Криму.

"Насильство, як ракова пухлина, поширюється з київського майдану по регіонах України. Безкарне захоплення Київської міської державної адміністрації та інших адміністративних будівель переконав "майданівців" у вседозволеності. У семи областях України екстремісти штурмують органи державної влади та будують барикади. Вже захоплені будівлі Львівської, Рівненської, Тернопільської державних адміністрацій. Учасники масових заворушень оголосили, що "беруть владу в свої руки", підпорядковуються рішенням самозваної "народної ради" та приступили до формування нелегітимних органів влади. Під загрозою основи конституційного ладу й система управління державою".

Депутати звернулися до Віктора Януковича, в Раду національної безпеки і оборони України, до народних депутатів із закликом запровадити надзвичайний стан в Україні.

Також у ВР Криму пропонують припинити фінансування з держбюджету регіонів, які "оголосили себе поза законом", до відновлення в них конституційного ладу.

Також оголошено збір грошей на підтримку кримського "Беркута".

Нагадаємо, у четвер Янукович по телефону запевнив голову ЄК Жозе Мануела Баррозу, що не має наміру запроваджувати надзвичайний стан в Україні та прихильний діалогу з опозицією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram