ГоловнаПолітика

У центрі Києва стріляють, а президент обіцяє модернізувати країну

Глава держави привітав українців із Днем Соборності

У центрі Києва стріляють, а президент обіцяє модернізувати країну
Фото: president.gov.ua

Президент України Віктор Янукович звернувся до народу України з нагоди Дня Соборності та Свободи України.

Текст звернення розміщено на сайті глави держави.

Зокрема, в ньому йдеться про те, що саме національна єдність є запорукою утвердження України як вільної європейської держави. При цьому він зазначив, що 22 січня 1919 року відбулося возз’єднання українських земель у соборній українській державі. Тим самим "здійснилися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України".

"Непрості процеси, що відбуваються зараз в Україні, стали іспитом на державницьку зрілість нашого народу, внутрішню єдність та толерантність. І я впевнений, що з політичних та економічних випробувань, які було послано нашій країні, Україна вийде сильнішою і більш загартованою. В основі нашої політики були і залишаються національні інтереси, геополітична зваженість та гуманістичні цінності. Наша мета - справедливість, добробут, вільне життя у вільній країні", - йдеться у зверненні.

"Цього року ми починаємо другий етап модернізації нашої країни. Основні акценти - посилення ефективності Української держави, послідовна політика соціальної справедливості, створення сучасної конкурентоздатної економіки", - стверджує також президент.

Водночас глава держави пообіцяв підвищити якість медичної допомоги, більш якісну боротьбу з корупцією в країні, зміцнювати й розвивати місцеве самоврядування.

"Ми різні, але ми єдині. І нікому нас не вдасться розсварити чи роз’єднати. Я впевнений, що усі ми поділяємо такі цінності і пріоритети як демократія, правова держава, модернізація усіх сфер суспільного життя. І саме на цих пріоритетах ми побудуємо політичний діалог. Переконаний, що 2014 рік стане роком порозуміння та відвертої розмови про наше спільне майбутнє між представниками різних політичних сил та громадянського суспільства. Впевнений, що лише чесний діалог є єдиним шляхом до ефективного вирішення тих завдань, які постали перед країною", - йдеться у зверненні президента.

Зазначимо, що текст оприлюднено на сайті глави держави о 9.00, о 7.50 стало відомо про першого застреленого на вулиці Грушевського, де 19 січня триває протистояння між активістами та силовиками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram