ГоловнаПолітика

Литвин закликає депутатів зібратися на позачергову сесію

Екс-спікер також закликав призупинити чинність законів, ухвалених 16 січня

Литвин закликає депутатів зібратися на позачергову сесію
Фото: rada.gov.ua

Народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Володимир Литвин звернувся до депутатів із закликом негайно зібратися на позачергову сесію ВР.

Про це повідомили в прес-службі нардепа.

"Звертаюся із закликом до всіх народних депутатів, а зараз не час ділити на фракції, потрібно ділити на людей, які візьмуть на себе відповідальність і які відмовляться від цього: необхідно негайно зібратися на позачергову сесію Верховної Ради України, на якій дати оцінку тому, що відбувається, і тому, що сталося з початку кризи", - сказав Литвин.

На його думку, коли за таких обставин гинуть люди, відповідальна завжди влада, в будь-якій країні. "У зв'язку з тим, що загинули люди, яким ще жити б і жити, яких усе своє життя будуть оплакувати батьки, вважаю за необхідне висловити співчуття рідним і близьким цих молодих людей, які не дожили, не зробили те, про що мріяли", - сказав Литвин.

Він також запропонував оголосити день трауру й одночасно запропонувати сторонам відповідально діяти, утриматися від будь-яких насильницьких дій, будь-якого протистояння, оскільки потрібно зрозуміти, "що вже перейшли межу".

Окрім того, Литвин закликав призупинити чинність законів, окрім бюджетного закону, які ухвалили в сумнівний спосіб 16 січня, і розпочати діалог безпосередньо у Верховній Раді.

Він також висловився за пошук розв'язання конфліктів власними силами - без міжнародних посередників.

Нагадаємо, раніше президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу закликав усі сторони конфлікту в Україні утриматися від застосування насильства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram