ГоловнаПолітика

Лідери Автомайдану засудили заклик свого активіста йти на Раду

В організації відбувся розкол.

Лідери Автомайдану засудили заклик свого активіста йти на Раду
Дмитрий Булатов
Фото: newsoboz.org

Лідери Автомайдану Сергій Поярков, Андрій Теліженко та Дмитро Булатов заявили, що заклик активіста організації Сергія Коби блокувати Верховну Раду не був з ними узгоджений.

Про це йдеться в їхній заяві.

"Друзі, сьогодні відбулася жахлива річ - координатори Автомайдану не дійшли згоди, окремі лідери закликали людей іти до Верховної Ради. Ми, Дмитро Булатов, Сергій Поярков та Андрій Теліженко, від самого початку були проти невмотивованого застосування сили, кровопролиття. Ми не закликали людей іти на вул. Грушевського, намагалися переконати інших автомайданівців та мирних громадян, які приєдналися до нас, не піддаватися на провокації влади. Адже саме силові протистояння розв'яжуть криваві руки владі і зведуть нанівець репутацію Євромайдану у світовому співтоваристві. Ми закликаємо негайно припинити силові дії! Ми не хочемо нести відповідальність за пролиту сьогодні кров і зруйновані долі", - сказано в заяві.

Нагадаємо, на заклик Сергія Коби йти до Ради пішли кілька тисяч радикально налаштованих активістів. На підході до парламенту по вулиці Грушевського тривають сутички з внутрішніми військами, які перегородили шлях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram