ГоловнаПолітика

Азаров вимагає дати правову оцінку залученню дітей до політичних акцій

Прем'єр обізвав Майдан "революцією тварин"

Азаров вимагає дати правову оцінку залученню дітей до політичних акцій
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Микола Азаров вимагає дати правову оцінку фактам використання дітей у політичних акціях.

Про це він заявив сьогодні на засіданні уряду, повідомляє прес-служба КМУ.

"Виявляється,

Майдан абсолютно протиправно і аморально залучає і фактично підкуповує чимало неповнолітніх дітей - революцію творити. Ви хоч розумієте, яка це біда для сімей? А не дай Боже, і трагедія", - зазначив він.

"Я був шокований тим, що в Будинку профспілок знайшли 12-річну дівчинку, яка три тижні перебувала в розшуку. Весь цей час дорослі люди, організатори так званого штабу Майдану, не просто бачили перед собою цю дівчинку, вони використовували дитину на якихось роботах. Дитину без документів поселили хтозна на яку квартиру, ніхто не турбувався через її долю і здоров'я. Виявляється, Майдан абсолютно протиправно і аморально заманює до себе чимало неповнолітніх дітей. "Революція "тварин", - обурився прем'єр.

"Ця дика історія яскраво продемонструвала, що організатори протестів байдужі до долі держави, байдужі до інтересів переважної більшості наших громадян, навіть до наших дітей", - додав він.

Нагадаємо, на початку листопада 2013 року дев'ять правозахисних організацій надіслали президентові Віктору Януковичу і Партії регіонів звернення, в якому заявили, що ПР незаконно залучає неповнолітніх до участі в масових акціях.

Також у листопаді минулого року житель Луганська Костянтин Реуцький подав позов до суду на обласну і міську організацію Партії регіонів за те, що його дитину-школяра змушували брати участь у заході, який, як він вважає, організували для підвищення рейтингу регіоналів.

10 січня Луганський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову , який заявляв про незаконне використання дітей у мітингу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram