ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

ЦВК зняла з виборів конкурента "регіонала" Калетніка

Руслан Демчак зараз перебуває в СІЗО.

ЦВК зняла з виборів конкурента "регіонала" Калетніка
Фото: reformclub.org.ua

Центрвиборчком скасував реєстрацію Руслана Демчака кандидатом у депутати в мажоритарному окрузі №18 (Вінницька область).

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні Центрвиборчкому.

Комісія скасувала реєстрацію Демчака, який балотувався як самовисуванець, на підставі його заяви про відмову від участі у виборах.

Водночас представник партії "УДАР" Валерій Карпунцов пояснив, що на адресу Центрвиборчкому надійшла заява про відмову балотуватися від імені довіреної особи Демчака, тому що сам кандидат у депутати перебуває в Київському слідчому ізоляторі.

Також Карпунцов наголосив, що Демчак був одним з найбільш рейтингових кандидатів в окрузі, який мав реальні шанси на перемогу.

У зв'язку з цим Центрвиборчком у встановленому порядку звернувся через адміністрацію СІЗО для підтвердження його заяви про відмову балотуватися.

Однак, за словами Карпунцова, у відповідь на це в ЦВК надійшов лист від адміністрації СІЗО, в якому зазначається, що Демчак відмовився написати власноруч заяву про відмову балотування з мотивацією, що йому необхідно проконсультуватися зі слідчим.

Варто зазначити, що по округу, де планував балотуватися Демчак, йде в депутати нардеп від Партії регіонів Григорій Калетнік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram