ГоловнаПолітика

Янукович має намір стежити за вирішенням проблем суднобудування

Президент доручив Кабміну допомогу суднобудівним підприємствам.

Янукович має намір стежити за вирішенням проблем суднобудування
Фото: www.president.gov.ua

Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів України вжити необхідних заходів для вирішення проблем українського суднобудування.

Про це Глава держави сказав на урочистому зібранні з нагоди святкування 75-річчя Миколаївської області, передає прес-служба Президента України.

"Вирішення проблем суднобудування визначаю для уряду як першочергове завдання. Буду стежити за його виконанням", - підкреслив Глава держави.

Янукович зазначив, що з трьох ключових суднобудівних підприємств замовлення на виробництво продукції отримав тільки Чорноморський суднобудівний завод (Миколаїв).

"Незадовільним є стан Заводу "Океан" і Суднобудівного заводу імені 61 комунара. Я доручив уряду і Миколаївській обладміністрації вжити якомога найближчим часом всі необхідні заходи для допомоги цим заводам з пошуку замовлень, з відновлення обсягів виробництва, погашення боргів з заробітної плати", - сказав Янукович.

Янукович зазначив, що саме у місцевій галузі суднобудування сконцентровано більше ніж 55% всіх відповідних потужностей України, тимчасом як з трьох ключових профільних підприємств замовлення на виробництво продукції отримав тільки Чорноморський суднобудівний завод.

"Я доручив уряду і Миколаївській обласній державній адміністрації найближчим часом вжити всіх необхідних заходів для допомоги цим заводам в пошуку замовлень, відновленні обсягів виробництва, погашенні боргів з зарплати", - підкреслив Глава держави.

Нагадаємо, що Президент приділяє значну увагу розвитку суднобудування в Україні. У лютому 2011 року він взяв участь у церемонії закладення на Херсонському державному заводі "Паллада" першої секції несамохідного плавучого доку. У травні 2011 року під час закладання першого корвету для Військово-Морських Сил України Президент України нагадав, що в ухваленому торік Податковому кодексі передбачено звільнення підприємств кораблебудівної галузі від сплати податку на прибуток та впроваджені особливі умови для повернення ПДВ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram