ГоловнаПолітика

Януковичу віддали 30 тис. га лісу біля Межигір'я (ДОКУМЕНТ)

Угіддя навколо "мисливського будинку" Президента відійшли пов'язаній з ним фірмі на 49 років.

Януковичу віддали 30 тис. га лісу біля Межигір'я (ДОКУМЕНТ)
Фото: Татьяна Чорновил

Київська облрада 31 липня віддала 30 000 га лісу Дніпровсько-Тетерівського лісгоспу біля селища Сухолуччя в Київській області в довгострокове користування строком на 49 років "Товариству мисливців і рибалок "Кедр", яке пов'язують з Президентом Віктором Януковичем.

Про це пише видання forbes.ua.

Депутати облради, за даними видання, майже одностайно ухвалили рішення, що змінило долю лісового масиву. Таким чином, "Кедр" фактично стає розпорядником мисливського господарства.

Проект рішення Київської облради, ухвалений 31 липня
Фото: forbes.ua
Проект рішення Київської облради, ухвалений 31 липня

Цікаво, що спочатку на порядку денному засідання ради питання про Сухолуччя не було. Але потім "з голосу" комісія із земельних відносин внесла пропозицію про його розгляд. "Причому спочатку назва товариства не звучала, - згадує помічник депутата Київської облради від партії "Свобода" Ігор Домбровський, який був на засіданні. - Було сказано, що це "закріплення мисливських угідь за товариствами", які спочатку не були названі. Тільки потім оголосили, що таким товариством виявився "Кедр".

Зазначається, що за оренду угідь платити не доведеться: згідно з українським законодавством, плата за використання мисливських господарств буде введена тільки 1 січня 2015 року. Але не факт: депутати вже тричі переносили цю дату на більш пізній термін.

Стан лісгоспу впродовж 2011-2012 рр. активно поліпшувався. За даними "Вісника держзакупівель", за державний рахунок було збудовано вольєр для тварин в 12 500 погонних метрів вартістю майже 1,9 млн грн. А в 20,8 кілометрів лісових доріг, якість яких відповідає європейським стандартам, вклали 7,3 млн грн.

2011 року на ремонт дороги Димер-Богдани, яка веде до Сухолуччя, було витрачено більше за 68 млн грн. - стільки пішло на ремонт усіх доріг Одеси. Після рішення Київської обласної ради колесити по нових дорогах зможуть тільки члени громадської організації "Кедр" та їхні гості.

Сухолуччя - не перше угіддя, які отримує в користування "Кедр". Цієї зими товариству виділили майже 9 000 га в Криму, в тому числі мис Аю-Даг.

Серед засновників "Кедра" - міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, глава Держагентства автодоріг Володимир Демішкан та голова Черкаської обладміністрації Сергій Тулуб. А юридична адреса "Кедра" - вулиця Івана Франка, 19, в селі Нові Петрівці - там само, де знаходиться "Межигір'я".

Як відомо, поряд з Дніпровсько-Тетерівським лісгоспом знаходиться скандально відома резиденція Януковича - "Межигір'я".

На території самого Дніпровсько-Тетерівського лісгоспу знаходиться "мисливський будинок Януковича", який офіційно оформлено на фірму "Дім Лісника". Кінцевим власником "Дому Лісника" є ті самі офшорні структури, що і "Межигір'я".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram