ГоловнаПолітика

Томенко: закон про Зембанк ухвалили через Мартинюка

Віце-спікер заявив, що деякі депутати віддали свої картки в користування Партії регіонів.

Томенко: закон про Зембанк ухвалили через Мартинюка
Фото: Макс Левин

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко звинувачує першого заступника голови парламенту Адама Мартинюка в незаконних діях під час ухвалення ВР 6 вересня закону про створення Зембанку.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби М. Томенка.

А хто планує відкривати ринок землі? Ніякого зв\'язку між ринком землі та земельним банком абсолютно немає. Ніхто сьогодні не має наміру навіть говорити про те, що земля сільськогосподарського призначення повинна бути вільним товаром. До цього ми поки що не готові.

— Сергій Тігіпко

"Політик зазначив, що, не рахуючи численних порушень законодавства та процедури, ухвалення закону стало можливим завдяки наполегливим незаконним діям одного з лідерів Комуністичної партії Адама Мартинюка та мовчазного схвалення депутатів фракції КПУ, присутніх на засіданні", - сказано в повідомленні.

При цьому віце-спікер наголосив, що сьогодні в передвиборній рекламі КПУ гасло про недопущення продажу землі є ключовим, що, на його думку, суперечить діям Мартинюка.

Томенко також додав, що затвердження цього закону стало можливим і за рахунок голосування депутатів із групи "Реформи в ім'я майбутнього" і позафракційних депутатів, що представляють партію "Україна - Вперед!", які, за його словами, просто віддали свої картки для голосування в користування фракції Партії регіонів.

На думку Томенка, історія ухвалення закону, що передбачає створення Земельного банку, повинна показати виборцям, як відрізняється політична реклама від реальних дій кандидатів і партій.

Нагадаємо, пізно ввечері 6 вересня Верховна Рада затвердила закон про створення Земельного банку.

Опозиція називає абсурдним рішення ВР щодо земельного питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram