ГоловнаПолітика

ЦВК і Князевич посперечалися через фотографії Тимошенко та Луценка

Усенко-Чорна стверджує, що порушують право на агітацію.

ЦВК і Князевич посперечалися через фотографії Тимошенко та Луценка
Фото: novostey.com

Представник партії "Батьківщина" в Центральній виборчій комісії Руслан Князевич відмовився погоджувати інформаційні плакати, які виготовляє ЦВК за рахунок коштів держбюджету.

Про це на засіданні повідомила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна.

За її словами, Князевич наполягає на необхідності виготовлення інформаційних плакатів із розміщенням фотографій перших п'яти кандидатів, висунутих партією, а не зареєстрованих ЦВК, зокрема Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

"Пропонують, з урахуванням заяви представника партії, прийняти таке рішення: забезпечити виготовлення інформаційного плаката партії "Батьківщина" в багатомандатному окрузі без узгодження з представником партії з розміщенням наявних фотографій Яценюка, Турчинова та Гриценка", - запропонувала заступник голови ЦВК. Однак ця пропозиція не знайшла підтримки при голосуванні - його підтримали тільки 5 членів ЦВК, 7 утрималися і один проголосував проти.

Усенко-Чорна зазначила, що, відповідно до закону, інформаційний плакат є засобом ведення передвиборної агітації, тому ЦВК не вправі втручатися в передвиборну агітацію суб'єкта виборчого процесу. На її думку, в інформаційному плакаті має бути присутня "п'ятірка", яку висунула саме політична сила.

"І це не має жодного стосунку до рішення про затвердження форми та тексту виборчого бюлетеня в багатомандатному виборчому окрузі", - наголосила вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram