ГоловнаПолітика

Грищенко не хоче відмовлятися від євроінтеграції

Водночас міністр підтримав різку реакцію Волошина на слова Тейшейри.

Грищенко не хоче відмовлятися від євроінтеграції
Фото: Макс Левин

Міністр закордонних справ Констянтин Грищенко заявляє, що євроінтеграція залишається пріоритетом України.

"Європейська інтеграція є пріоритетом, магістральним напрямом розвитку держави", - сказав Грищенко, виступаючи перед слухачами Дипломатичної академії.

Він підкреслив, що Україна потребує фахівців з питань політики європейського об'єднання і механізмів інтеграції.

"І для нас, і для вас цей новий дипломатичний сезон буде особливим. Буде головування України в ОБСЄ, буде розвиток діалогу з Європейським Союзом, будуть вибори у Верховну Раду. Буде продовження реформ в Україні, в яких вітчизняна дипломатія задіяна як провідник національної економіки на світових ринках", - розповів міністр.

Зараз потрібно суворо підходити до вимог, які наближають країну до ЄС. Німеччина розглядає себе як гарант для спільного проекту "Європа". Ми також зацікавлені в тому, щоб включити Україну в інтеграцію з ЄС, але ми не хочемо ризикувати, враховуючи ту велику кількість проблем, які існують. Тим більше, якщо Україна не зробить належних кроків до зближення

— колишній Надзвичайний і Повноважний посол ФРН в Україні Ганс-Юрген Гаймзет

Залишаючи будівлю установи, міністр закордонних справ відмовився відповідати на запитання журналістів, а також коментувати заяву директора департаменту інформаційної політики МЗС Олега Волошина.

"На те він і спікер МЗС, щоб робити заяви. Я ж не можу коментувати заяви речника МЗС", - сказав К.Грищенко, кидаючи на ходу у відповідь на запитання журналістів, як би він прокоментував реакцію Волошина на заяви Жозе Мануеля Пінту Тейшейри, який завершив днями свою дипмісію в Україні.

Нагадаємо, Волошин різко відреагував на інтерв'ю Тейшейри, зазначивши, що дипломат вже не в тому статусі, щоб критикувати українську владу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram