ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Магера вважає парламентські вибори надто емоційними

На його думку, закон про вибори має багато нюансів.

Магера вважає парламентські вибори надто емоційними
Фото: www.moemisto.com.ua

Початок передвиборної кампанії зіпсовали судові позови проти членів Центрвиборчкому.

Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

За його словами, вибори Президента України 2009-2010 років і парламентські вибори 2006-2007 були доволі легкими порівняно з парламентськими виборами цього року.

"На цих парламентських виборах усе відбувається доволі напружено. З'явилася певна емоційна складова, пов'язана з судовими позовами щодо членів Центральної виборчої комісії. Ця нервова складова і зіпсувала початок перебігу виборчого процесу", - сказав Магера.

За його словами, основними проблемами на початку виборчої кампанії народних депутатів України стали суперечності в законі про вибори.

"Закон ухвалювали не під час постатейного другого читання, а в цілому. Враховуючи це, там з'явилися норми, які суперечать одна одній, є певні прогалини. Зокрема, що стосується формування окружних виборчих комісій. Їх якість могла би бути і кращою, якби законодавець не дозволив брати участь у жеребкуванні партіям, які не висували кандидатів по одномандатному загальнодержавному округу. Тоді була б не 81 партія, а 22. Можливо, це поліпшило б ситуацію. Водночас я не можу сказати, що ситуація з окружними виборчими комісіями - погана або незадовільна. Просто вважаю, що вона могла би бути кращою", - зазначив член ЦВК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram