ГоловнаПолітика

ЄНП: Януковичу не слід очікувати від демократів і друзів України, що вони такі наївні

Вся надія на Європейський суд з прав людини.

ЄНП: Януковичу не слід очікувати від демократів і друзів України, що вони такі наївні
Фото: Макс Левін

Рішення Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко свідчить про перетворення українського правосуддя на маніпуляційний інструмент режиму для зміцнення своєї влади.

Про це заявив президент Європейської народної партії Вільфред Мартенс, повідомляє сайт Тимошенко.

"Це рішення нікого не дивує. На жаль, це рішення ще раз показує, що правосуддя в Україні є лише інструментом маніпуляції українського режиму з метою зміцнення своєї влади", - заявив Мартенс.

Водночас Президент ЄНП нагадав, що Європейський Союз, Сполучені Штати Америки і впливові міжнародні організації вже заявляли про політичну мотивованість переслідування Тимошенко та відсутність поваги до міжнародно-правових стандартів при розгляді справи в суді першої інстанції.

"Тепер, після того, як обезголовлена політична опозиція, для нинішнього режиму дуже легко представляти вільними і справедливими вибори в жовтні. Президенту Януковичу не слід очікувати від демократів і друзів України, що вони такі наївні", - додав він.

Мартенс вважає, що тепер, коли всі правові інструменти захисту в Україні вичерпані, Європейський суд з прав людини повинен якнайшвидше розглянути справу Тимошенко.

"Я сподіваюся, що суд у Страсбурзі, який є останнім захисником європейських цінностей, зможе розглянути справу якнайшвидше. Європейське майбутнє України залежить від нього", - упевнений президент ЄНП.

Нагадаємо, 29 серпня Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ підтвердив вирок Печерського суду Києва і рішення Апеляційного суду у газовій справі, згідно з якими екс-прем'єра позбавили волі на 7 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram