ГоловнаПолітика

"Свободівці" вступилися за Магеру та Шелудька

Виступають за притягнення до відповідальності суддів Київського апеляційного адміністративного суду.

"Свободівці" вступилися за Магеру та Шелудька
Фото: http://transkarpatia.net

Партія "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" виступає за притягнення до відповідальності суддів Київського апеляційного адміністративного суду, які визнали протиправними дії членів Центральної виборчої комісії Андрія Магери та Валерія Шелудька при підготовці розгляду ЦВК реєстрації кандидатом у депутати Верховної Ради колишнього заступника голови Служби безпеки України Володимира Сацюка.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

Згідно з частиною 1 статті 109 закону "Про вибори народних депутатів України" скарга до виборчої комісії може бути подана суб'єктом звернення протягом 5 днів після ухвалення рішення, підкреслює головне юридичне управління партії.

Також управління вважає рішення суду упередженим, незаконним, однобоким, таким, що має замовний характер і спрямоване на забезпечення усунення Магери та Шелудька з Центрвиборчкому для того, щоб вони не могли перешкодити можливим фальсифікаціям під час виборів.

В управлінні зазначили, що скарга була подана позивачем, кандидатом у депутати по мажоритарному округу №220 у Подільському районі Києва Ганною Федорченко тільки через 13 днів після ухвалення Центрвиборчкомом рішення про реєстрацію Сацюка.

Згідно з повідомленням прес-служби партії, ЦВК зареєструвала Сацюка кандидатом по цьому округу 3 серпня, 16 серпня Федорченко подала в ЦВК відповідну скаргу про неправомірність дій Магери, а 17 серпня Шелудько повернув зазначену скаргу без розгляду через відсутність письмових доказів в оригіналі або належним чином завірених копій, а також через відсутність правових підстав розгляду комісією скарг на її ж рішення чи дії її членів.

Пізніше Федорченко того самого дня звернулася в суд з адміністративним позовом проти Магери та Шелудька про визнання незаконним та скасування постанови ЦВК від 3 серпня №147.

Згідно з регламентом Центрвиборчкому, проекти рішень, що виносяться на розгляд ЦВК, не пізніше ніж за добу передаються членам комісії для ознайомлення.

"Таким чином, всі члени ЦВК були ознайомлені з матеріалами, поданими Сацюком і особисто, з усією відповідальністю, ухвалювали відповідне рішення. Однак суд однобоко всю відповідальність поклав на Андрія Магеру", - підкреслює управління.

Юридичне управління підкреслює, що суд повинен був, згідно з законодавством, залишити без розгляду відповідний позов через закінчення терміну давності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram