ГоловнаПолітика

Доній: опозиція "здасть" більшість округів владі

Депутат вважає, що в українській політиці гроші вирішують більше, ніж ідеї.

Доній: опозиція "здасть" більшість округів владі
Фото: Макс Левин

Об'єднана опозиція може "здати" більшість округів владі.

Про це в інтерв'ю "Главкому" розповів депутат від НУ-НС Олесь Доній.

"Сьогодні опозиційні сили йдуть у Верховну Раду декількома колонами, якщо йдеться про списки. Змінити цю ситуацію, поліпшити списки хотілося б, але вже пізно. Домовленості по мажоритарних округах на цей момент теж немає, але цю ситуацію змінити на краще можливо і, більш того, вкрай необхідно. Бо нинішня ситуація виглядає так, що близько трьох чвертей округів буде просто здано владі", - зазначив депутат.

За словами Донія, це відбудеться через те, що зараз в українській політиці гроші вирішують більше, ніж ідеї.

"В українській політиці ніколи не було люстрації, тому з неї не вичищена навіть КДБшна агентура. Я вже не кажу про останні впливи, коли в політику прийшли люди бізнесового плану, і гроші почали вирішувати більше, ніж ідеї. Тому ніхто не може сказати, через дурість це сталося або свідомо", - зазначив опозиціонер.

Проте Доній зазначив, що ситуацію ще можна виправити, оскільки "на цей момент в округах виставлені дуже багато неоптимальних кандидатів".

"Те, що ситуацію ще можна поліпшити, - також факт. Було б бажання. Тому я думаю, що за місяць необхідно, щоб всі сили, які вважають себе патріотичним, - тобто "Свобода", "Батьківщина", "Удар", УНП, КУН, "Наша Україна", УП "Собор", патріотичні самовисуванці , - по кожному округу зібралися і визначили серед себе найбільш оптимальних кандидатів", - зазначив парламентар.

Нагадаємо, Олесь Доній не потрапив у список Об'єднаної опозиції. Він балотуватиметься на виборах як самовисуванець по мажоритарному округу №88 у Коломиї Івано-Франківської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram