ГоловнаПолітика

Турчинов заявив про подарунок олігархам на 45 млрд грн

Фірташу й іншим спонсорам Партії регіонів передали газорозподільні мережі, заявили в опозиції.

Турчинов заявив про подарунок олігархам на 45 млрд грн
Фото: byut.com.ua

Об'єднана опозиція звернулася до Генпрокуратури з вимогою негайно зупинити дію постанови уряду №770 від 20 серпня, заявляючи, що, згідно з цим документом, газорозподільні мережі України передано в руки олігархів.

Про це сьогодні на брифінгу заявив керівник Центрального виборчого штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба БЮТ.

За його словами, цією постановою уряд дозволяє використовувати на правах господарського відання газорозподільні системи товариствам, які контролюють облгази.

"Стратегічний майновий комплекс передано бізнесменам з оточення Януковича безкоштовно в повне їх господарське управління, і цей подарунок Фірташу й іншим спонсорам Партії регіонів і Адміністрації Президента коштує 45 млрд грн", - повідомив Турчинов.

За його словами, саме 45 млрд грн становить реальна ринкова вартість газорозподільних мереж.

Турчинов також зазначив, що, за максимальними підрахунками, вартість українського газу становить орієнтовно 45 доларів за тисячу кубометрів.

"Уряд Азарова розробив шкалу, відповідно до якої в разі збільшення споживання газу його ціна збільшується в два-три рази, тобто якщо людина живе в сільській місцевості і змушена взимку опалювати свій будинок газовими котлами, то сплачує ціну, за якою закуповують російський газ", - обурився політик.

Турчинов вважає, що реакцію Генпрокуратури на звернення опозиції можна прогнозувати.

Разом із тим він переконаний, що настане час і всі, хто затверджував таку постанову, всі, на чию користь її прийнято, будуть відповідати за цей "злочин".

Він також повідомив, що Об'єднана опозиція скерувала подання в Антимонопольний комітет України щодо порушення антимонопольного законодавства структурами Фірташа, які працюють на ринку газу в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram