ГоловнаПолітика

ЦВК відмовилася розглядати питання порушення присяги своїми колегами під час реєстрації Сацюка

Розгляд питання про порушення присяги членами ЦВК не є компетенцією Центрвиборчкому.

ЦВК відмовилася розглядати питання порушення присяги своїми колегами під час реєстрації Сацюка
Фото: http://obozrevatel.com

Центральна виборча комісія відмовилася розглядати питання порушення присяги своїми колегами - заступником голови ЦВК Андрієм Магерою і Валерієм Шелудько - під час підготовки до розгляду документів про реєстрацію кандидатом у народні депутати колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка.

Відповідне рішення ухвалили сьогодні одностайним голосуванням на засіданні ЦВК.

"Повідомити Федорченко Г.Г. про неможливість розгляду Центральною виборчою комісією рішення суду в частині скасування реєстрації Сацюка до набуття чинності рішення Київського апеляційного адміністративного суду", - йдеться в постанові ЦВК, яку зачитав член ЦВК Шелудько.

За його словами, розгляд питання про порушення присяги членами ЦВК не є компетенцією Центральної виборчої комісії.

Нагадаємо, 19 серпня Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення ЦВК про реєстрацію колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка кандидатом у народні депутати в одномандатному окрузі №62 у Житомирській області.

Крім того, суд визнав протиправними дії двох членів Центральної виборчої комісії від опозиції - Магери та Шелудька - під час підготовки до розгляду на засіданні ЦВК 3 серпня 2012 року питання про реєстрацію В. Сацюка кандидатом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram