ГоловнаПолітика

Опозиція обіцяє судити Януковича через закон про мови

Документ юридично нікчемний і не може набути чинності, вважають в Об'єднаній опозиції.

Опозиція обіцяє судити Януковича через закон про мови
Фото: korrespondent.net

Об'єднана опозиція "Батьківщина" заявила, що скасує "антиукраїнський акт про мови" і притягне Президента Віктора Януковича до відповідальності.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Об'єднаної опозиції.

Підписання Закону "Про засади мовної політики" - це ще один злочин, за який Янукович заслуговує імпічменту, вважають в опозиції.

"Грубі порушення Конституції та регламенту Верховної Ради на всіх стадіях псевдорозгляду цього проекту не залишають сумніву в його юридичній нікчемності. Цей так званий закон не може набути чинності, тому що насправді його не ухвалювали ні в першому, ні в другому читаннях. Його не мали права скріплювати підписами ні Литвин, ні Янукович", - сказано в заяві.

Віктор Янукович, вважає опозиція, був зобов'язаний як глава держави ветувати цей закон і повернути його до парламенту без підпису.

"Але для Януковича важливіше утримати падаючий рейтинг Партії регіонів, аніж національну єдність і державну мову. Він пішов на черговий злочин і підписав цей документ, народжений тотальним беззаконням і зневагою Конституції. Об'єднана опозиція "Батьківщина" заявляє, що в Україні діє 10-та стаття Конституції, яка визначає українську мову як єдину державну. Ніякі януковичі її не скасують!"- зазначено в заяві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram