ГоловнаПолітика

У ПР пропонують популярному чеському політику політичний притулок в Україні

Нардеп Володимир Олійник знайшов спосіб відповісти Чехії за Данилишина і чоловіка Тимошенко.

У ПР пропонують популярному чеському політику політичний притулок в Україні
Власта Парканова
Фото: ukrgazeta.cz

Нардеп від Партії регіонів Володимир Олійник заявив, що Україна може надати політичний притулок колишньому міністрові оборони Чехії Власті Паркановій.

Як повідомляє прес-служба Партії регіонів, Олійник вважає, що Парканову, яка нині займає пост заступника голови нижньої палати парламенту Чехії, політично переслідує нинішнє керівництво цієї держави.

Він зазначив: "Думаю, якщо громадянка Чеської Республіки Власта Парканова звернеться до України з проханням про політичний притулок, Україна має всі підстави для розгляду її заяви компетентними органами та надання такого притулку. На мою думку, є всі підстави для розгляду фактів про переслідування Власти Парканової на наступному засіданні ПАРЄ".

Олійник нагадує, посилаючись на дані слідства, що два роки тому, під час перебування на посту міністра оборони, Парканова дала згоду на закупівлю нібито "занадто дорогої" військової техніки і без проведення належної цінової експертизи було закуплено чотири військово-транспортні літаки CASA.

"За твердженнями слідчих, державі було завдано збитків на 31 млн доларів США", - зазначив Олійник.

"Проте, за словами парламентарія, рішення про закупівлю літаків ухвалює не окремий міністр, а уряд Чехії колегіально.

"Сама Власта Парканова звинувачення не визнає і вважає їх переслідуваннями. При цьому, за європейською практикою, ознаки політичного переслідування тут дійсно є. Фактично пані Парканова під час закупівлі техніки виходила з інтересів підвищення обороноздатності своєї країни і не отримувала ніяких переваг для себе особисто. Саме рішення ухвалював уряд, більшість членів якого і сьогодні перебувають при владі. Тому можна впевнено говорити про вибіркове переслідування з політичних мотивів", - зазначив Олійник.

Він додав, що, проголосувавши за скасування депутатської недоторканності та передачу поліції колишнього міністра оборони, чеський парламент 117-ма голосами проти 45 віддав поліцейським і судовим органам жінку, яка ще 2006-2007 рр., за дослідженнями агентства STEM, була найпопулярнішим політиком Чеської Республіки, а перед останніми виборами покинула правлячу ХДС-ЧНП (входить до групи Європейської народної партії) заради нової лівоцентристської партії ТОП 09.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram