ГоловнаПолітика

Янукович підписав закони про адвокатуру та суди в режимі відеоконференцій

"Відеосуд" у кримінальних справах, серед яких і справа Тимошенко, дозволили раніше.

Янукович підписав закони про адвокатуру та суди в режимі відеоконференцій
Фото: mail.ru

Президент Віктор Янукович підписав закони "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" і про проведення судових засідань у режимі відеоконференцій.

Про це на брифінгу повідомив радник Президента - керівник Головного управління Адміністрації Президента з питань судоустрою Андрій Портнов.

Президент підписав ці закони в четвер.

Нагадаємо, 5 липня Верховна Рада ухвалила нову редакцію Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" (№10424).

Парламент визначив поняття адвокатської таємниці й ефективний правовий механізм її захисту, заборонив будь-який вплив на адвоката, втручання в його професійну діяльність, зокрема: з боку органів державної влади, органів місцевого самоврядування, органів адвокатського самоврядування, юридичних і фізичних осіб.

Окрім цього, Рада створила Національну асоціацію адвокатів, яка об'єднає всіх адвокатів України в єдину організацію і буде служити гарантією незалежності їхньої діяльності.

Законопроект №9753 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції" Верховна Рада прийняла в цілому 4 липня.

Ним внесено зміни до Господарського процесуального кодексу, Кодексу адміністративного судочинства, Цивільного процесуального кодексу, які передбачають можливість участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Закон стосується проведення засідань у режимі відеоконференцій у господарських, цивільних і адміністративних справах. Режим відеоконференцій у кримінальних справах було дозволено рік тому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram