ГоловнаПолітика

Обмеження права користуватися рідною мовою спричиняє дискомфорт, - Александровська

На думку народного депутата, людей зараз більше хвилюють високі ціни та низькі зарплати.

Обмеження права користуватися рідною мовою спричиняє дискомфорт, - Александровська
Фото: focus.ua

Політики навмисне політизують мовне питання, щоб використовувати його задля власних інтересів. Таку думку в коментарі Інституту Горшеніна висловила Алла Александровська, народний депутат України (КПУ).

"Я не можу зрозуміти, чому це питання розглядається як політичне? Я думаю, що повинен виграти народ України. І не тому, що ми, комуністи, виступаємо за мовне рівноправ'я. Значна частина населення України має дві різні мови - я належу до їхнього числа, до речі. Не треба на цьому питанні грати. Люди нарешті отримають своє законне право вповні користуватися своєю рідною мовою", - вважає вона.

При цьому народний депутат зазначила, що мовне питання не є пріоритетним для громадян України.

"Сьогодні в людей така колосальна кількість економічних проблем, настільки люди не захищені - ціни шалені, зарплати низькі. Мова - це духовний світ, це культура. І люди відчувають дискомфорт. Коли людину обмежують у її праві вповні користуватися рідною мовою - це дискомфорт. Але коли ви в людини запитаєте, що її хвилює передусім - сьогодні насамперед її хвилює, як нагодувати дитину. Тому я не думаю, що закон про мови може бути використаний як політичний момент під час виборчої кампанії", - сказала Алла Александровська.

Як відомо, 31 липня голова Верховної Ради Володимир Литвин підписав закон "Про засади державної мовної політики", що розширює застосування російської мови на регіональному рівні, документ скеровано на підпис Президентові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram