ГоловнаПолітика

Власенко про зустріч з харківськими лікарями: виглядало "дебільно і маразматично"

Адвокат дивується, з чого медики раптом занепокоїлися про здоров'я Тимошенко.

Власенко про зустріч з харківськими лікарями: виглядало "дебільно і маразматично"

Захисник Тимошенко Сергій Власенко вважає, що харківські лікарі, які вирішили зустрітися з доктором з берлінської клініки "Шаріте" Лутцем Хармсом для обговорення лікування екс-прем'єра, порушили "базовий медичний принцип".

"Це порушення базового медичного принципу. Ніхто не має права втручатися в лікування пацієнта проти його волі. А тут якісь люди раптом занепокоїлися про лікування Юлії Володимирівни, нехай вони стурбовані своїми сім'ями, дружинами і дітьми, а не лізуть в питання, в які їх ніхто не запрошував. Це порушення базового, я підкреслюю, базового медичного принципу", - розповів Власенко кореспонденту агентства" Інтерфакс-Україна".

Він зазначив: "Є Юлія Володимирівна, яка довіряє лікарям, які її лікують зараз. А є люди, які півроку розповідали, що Тимошенко ні на що не хворіє, проводили тут масово прес-конференції, видавали довідки про те, що вона здорова, підписували документи про те, що можна в камері тюремній суди проводити. А тепер вони раптом занепокоїлися про її здоров'я? Це як Вищий спеціалізований суд раптом занепокоївся про права Тимошенко: без її присутності розглядати (касаційну скаргу у "газовій справі") не будемо, хоча за законом її присутність необов'язкова".

"Виглядало це дебільно і маразматично, коли зібралися якісь люди, які раптом прийшли до лікаря Хармса і почали вчити його життя і ставити йому якісь питання. Піднявся один шановний пан і сказав: я не бачу прогресу в лікуванні Тимошенко. Він її жодного разу не бачив, як він може робити якісь висновки? Другий піднявся і почав ставити питання: а як це у вас в Німеччині відбувається?", - сказав Власенко.

Він також зазначив, що має в своєму розпорядженні офіційний письмовий дозвіл Тимошенко на доступ до інформації, яка пов'язана з її здоров'ям, і він був на зустрічі на прохання екс-прем'єра.

Як повідомляли, 9 липня директор ДУ "Інститут патології хребта та суглобів ім. проф. М.Ситенка АМН України" (Харків) Микола Корж заявив, що німецькі лікарі працюють лише над лобіюванням політичних інтересів Тимошенко. Головний лікар Харківської обласної клінічної лікарні Богдан Федак від імені харківських лікарів передав Хармсу прохання зустрітися і обговорити методику лікування Тимошенко. Хармс погодився за умови, що не буде заперечень з боку пацієнтки.

Після зустрічі Федак, спілкуючись з журналістами, висловив здивування присутністю на ній Власенка, а також зазначив, що на багато питань, які поставили під час зустрічі Хармсу харківськими лікарями, вони отримали "досить дивні відповіді".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram