ГоловнаПолітика

Харківські лікарі підозрюють, що Тимошенко лікують неправильно

Упродовж двох місяців не було досягнуто позитивних зрушень у лікуванні екс-прем'єра.

Харківські лікарі підозрюють, що Тимошенко лікують неправильно
Фото: most-kharkov.info

Члени Харківського медичного товариства стурбовані відсутністю позитивної динаміки в лікуванні екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, що його надають у ЦКЛ "Укрзалізниці" в Харкові під керівництвом лікарів берлінської клініки "Шаріте".

Відповідну заяву сьогодні на прес-конференції поширили семеро членів Харківського медичного товариства.

Депутат Харківської міської ради - головний лікар міської клінічної лікарні № 13 Алла Бодейко зазначила, що харківські медики встановили діагноз Тимошенко, який підтвердили всі міжнародні фахівці.

Вона зазначила, що лікуванням Тимошенко займаються німецькі фахівці, і харківська медична громадськість не має практично жодних відомостей про лікування.

Водночас Бодейко припустила: якщо протягом двох місяців, які Тимошенко перебуває в стаціонарі, не було досягнуто позитивних зрушень, то або неправильно виконують медичні призначення, або взагалі лікування було призначено неправильно.

"Якщо лікування не дає результатів, то або неправильно призначено лікування, або неправильно виконують призначення", - сказала вона.

Зокрема, Бодейко наголосила, що харківські лікарі мають намір запропонувати лікарю-невропатологу клініки "Шаріте" Лутцу Хармсу взяти участь у діалозі з харківськими медиками й обговорити можливість надання місцевими фахівцями допомоги в лікуванні Тимошенко.

Головний спеціаліст МОЗ України з психотерапії професор Борис Михайлов відкинув можливі звинувачення в політичній заангажованості.

"Професійна тривога, повірте нам. Ми просто не можемо стояти осторонь", - сказав він.

Своєю чергою, член-кореспондент Національної академії медичних наук України професор Ірина Гречаніна зазначила, що на сьогодні навіть не з'ясовано причини захворювання Тимошенко, тому неможлива ефективна і точна терапія.

"Ми, представники харківської медичної громадськості, хочемо звернутися до німецьких колег із вимогою провести професійний діалог і отримати відповідь на запитання, чому лікарі приватної клініки "Шаріте" не можуть вилікувати одну пацієнтку. Можливо, колеги використовують технології методики з прийому лікування, які не підходять пані Тимошенко? А, можливо, в їх завдання не входить поставити пацієнтку на ноги? - йдеться в заяві.

Після прес-конференції члени Харківського медичного товариства вирушили в ЦКЛ "Укрзалізниці", де мають намір зустрітися з Хармсом і запропонувати йому провести консультації з питань лікування екс-прем'єра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram