ГоловнаПолітика

Власенко не знає, чи привезуть Тимошенко завтра на суд

Адвокат і головлікар не знають, чи було проведено експертизу здоров'я екс-прем'єра.

Власенко не знає, чи привезуть Тимошенко завтра на суд
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Наразі невідомо, чи планують завтра доставити екс-прем'єра Юлії Тимошенко до суду у кримінальній справі щодо діяльності ЄЕСУ.

Захисник Тимошенко нардеп Сергій Власенко повідомив, що в матеріалах кримінальної справи проти екс-прем'єра поки що немає документів про проведення судмедекспертизи стану її здоров'я.

"Станом на сьогодні на 09.00 в матеріалах справи нічого немає", - зазначив Власенко.

Він сказав, що не володіє інформацією, чи було проведено судмедекспертизу.

Водночас захисник повідомив, що сьогодні біля Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" в Харкові, де Тимошенко проходить курс лікування, чергує велика кількість працівників міліції.

"Сьогодні поблизу лікарні збільшено кількість працівників міліції, стоять два пости ДАІ, які блокують усі автомобілі, щоправда, незрозуміло на якій підставі. Це може свідчити про те, що вони до чогось готуються", - сказав Власенко.

Крім того, головний лікар ЦКБ "Укрзалізниці" Михайло Афанасьєв повідомив, що не знає, чи будуть везти Тимошенко до суду.

"Це ви в мене питаєте?" - із подивом сказав Афанасьєв.

Він також зазначив, що не володіє інформацією про те, чи завершено судово-медичну експертизу стану здоров'я Тимошенко. За словами Афанасьєва, фахівці Харківського обласного бюро судово-медичних експертиз вивчають документи екс-прем'єра.

"Не знаю. Вони забрали документи, працюють. Результатів ми не маємо. Закінчили чи не закінчили - нам не повідомляли", - сказав головний лікар.

Афанасьєв також повідомив, що до Тимошенко приїхав лікар-невропатолог берлінської клініки "Шаріте" Лутц Хармс.

"Хармс приїхав. Сам приїхав", - сказав Афанасьєв.

Нагадаємо, 25 червня суд оголосив перерву в розгляді кримінальної справи, порушеної стосовно Тимошенко, до 10 липня 2012 року, призначивши експертизу її стану здоров'я. У разі відмови екс-прем'єра від експертизи її мали проводити на підставі медичної документації.

28 червня Власенко заявив, що Тимошенко відмовилася від проведення комісійної судово-медичної експертизи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram